jordsnurra.blogg.se

Andra natten, första dagen

Publicerad 2014-07-04 10:26:39 i Oslo 2014,

Det här inlägget skulle ha publicerats igårkväll men datorn strulade och jag orkade inte fixa. Bättre sent än aldrig!
 
Hej, kraschade precis i soffan efter en lång och händelserik dag. Det var ett tag sen som jag skrev här och eftersom att det händer så mycket nytt och kul hela tiden så kände jag att det var dags för en nulägesrapport. 
 
Vi har nu sovit två nätter i den nya lägenheten och det känns riktigt bra. Man lär sig mycket av att bo själv, trots att jag varit mycket ensam hemma och fått sköta allt på egen hand så är det inte riktigt samma sak. Oboj vad man kände sig vuxen när man betalade en hyra, när man bokade tvättid och ställde klockan på 7 för att hinna med det innan jobbet (!). Tvättstugan är i en annan byggnad ca 200 m bort och att gå i regnet med två påsar tvätt och paketen med tvättmedel är någonting som jag inte tidigare gjort, trots att jag har tvättat. Att behöva handla mat inom en budget och dessutom laga 3 mål om dagen helt själv (frukost kanske inte räknas?). Det är mycket nytt men jag känner att både jag och Joline vänjer oss snabbt. Och hur skönt är det inte att känna att det är vi som bestämmer helt över vårt hem och våra liv? Vi kan, om vi vill, sitta uppe halva natten och snacka skit, äta choklad till middag och låta disken stå kvar lite för länge - utan att någon har några synpunkter. Och nej, vi gör inget av det där, förutom att vi är uppe lite senare och låter disken stå kvar lite för länge.. 
 
Hur som haver. Idag skulle vi in till kontoret för att ha möte med våra team leaders. Vi har olika ledare eftersom att vi är olika team, men i samma region. Vi var ju på utbildning hela förra veckan, vi lärde oss om produkter och hur vi ska maximera våra sälj. Det enda vi väntade på var våra polispapper, det är ju inte så snyggt att jobba med säkerhet om man har ett tungt belastningsregister liksom. Jag satt i alla fall i möte i närmare två timmar, fick mina frågor besvarade och en liten uppvärmning av det som låg framför mig. I mitt huvud skulle jag in på ett "uppvärmningsmöte" och sen skulle jag hem, men helt plötsligt hade jag fått mina profilkläder och minutrarna efter så satt jag i en bil - påväg ut på jobb. 

Hur gick det då? Jag har ju inte berättat så mycket om vad det är vi sysslar med och jag tänkte inte gå in allt för mycket på detaljer. Men vi jobbar på ett stort företag som säljer bostadsalarm. Vi sysslar med uppsökande sälj, dörrknackning (som är bland de vanligaste säljsätten i Norge) och jobbar på provision. Första dagen. 5 timmar. 90 knackade dörrar. 38 öppnade dörrar. 1 presentation. 0 sålda larm. Det låter hemskare än vad det är, så länge man inte tappar hakan över ett nej eller en otrevlig granne så är det ganska kul att gå runt och snacka med folk. Dessutom är jag nöjd med att jag fick komma in och hålla en presentation (den blev dessutom på engelska haha), det gjorde att man orkade liite mer. På't igen imorgon bara. 
 
Nu ropade Joline att maten var klar, det blir raggmunkar med morot&rödbeta. Vegetarisk matsedel som är anpassad efter Joline, jag klagar inte! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mathilda

21-årings reseblogg, uppdateras sporadiskt. Nästa resa: INDIEN!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela