jordsnurra.blogg.se

Ändrade planer

Publicerad 2014-07-24 01:35:13 i Oslo 2014,

Månaden börjar lida mot sitt slut (i en rasande fart) och det är snart dax för mig och Joline att ta vårat pick och pack och röra oss mot nya äventyr. Det som står högst upp på "att-göra-listan" just nu är att hitta en lägenhet där vi kan bo under Augusti månad. Jag åker ju tillbaka till Sverige i slutet av Augusti för att gå klart gymnasiet, men Joline ska stanna kvar här på obestämd tid för att jobba. Vi kan inte räkna med att lägenheten i Nydalen ska bli ledig till Augusti eftersom att den nuvarande hyresgästen har uppsägningstid fram till Septembet, därför börjar vi kika runt på andra alternativ. 

Och vi har en plan! Den ser ut som följande: vi ska flytta in tillsammans med två killar från jobbet som bor i ett svensk-kollektiv just nu. Det med anledning av att dryga ut hyran (ju fler som bor desto finare lägenhet med "lägre" hyra) och för att det inte är så kul att bo i ett svensk-kollektiv.. Win win! Vi har snackat med dem och de är på, de ska bara kolla hur det blir med uppsägelse om rummet och om de i så fall måste bo en månad med att betala dubbla hyror. Vi har hittat en lägenhet/del i ett hus som ser riktigt fint ut till ett överkomligt pris så vi väntar bara på ett godkännande innan vi kan boka. Om det blir som vi har tänkt oss så tror jag att det kan bli riktigt bra! *håller tummarna*.
 
Annars har det varit en tung start på veckan, jag känner hur jag måste anstränga mig till mitt yttersta varje dag för att hålla humöret uppe och inställningen rätt. Vi går runt och knackar i en otrolig värme (idag var det ca 32 grader i skuggan) och eftersom att de flesta är på semester så blir det inte mycket till napp måste jag säga. Vi pratade med våra team leaders om hur det är att jobba den här månaden och de menar att det är den "värsta" med tanke på värmen och bristen på folk som är hemma. Vi slår från underläge, men det är bara att ge sig fan på att det går och bara köra gärnet för att motbevisa alla teorier om Juli-månad. Jag säger inte att det är lätt alla gånger, jag är skapligt trött efter att ha gått 5 h i gassande sol, knackat närmare 100 dörrar och fått kontakt med 9 personer.. Men det är bara att bita ihop. Snacka om att jag utmanar mig själv varje dag och har både inre monologer och brottningsmatcher med mitt psyke. Det är tur att jag trivs i mitt team annars hade jag nog inte stannat kvar länge till. 
 
Igår hände en lite knasig sak förresten. Vi hade slutat i tid och alla såg fram emot att hinna hem "tidigt" för att laga mat. Helt plötsligt så smäller det till och bilen får punka. Såklart, vår typiska otur! Vi (läs Oscar och Benjamin) försökte fixa det själva först men eftersom att hålet var så stort så fick vi vänta på att vår regionschef skulle ta sig till oss med ett extra-däck. Baaaaah, vi kom hem 3-4 h efter att vi slutade. Lite kul ändå, jag har aldrig varit med om punka (bucket-list-check).
 
Så, det blev ett litet inlägg med ditt och datt. Klockan är 1.30 och vi kom hem för ett tag sen, har ätit och håller på att varva ner lite efter dagen. Jag som tänkte att jag skulle hinna med ett till jobb vid sidan av det här, hehe. Gå upp 4 för att hinna till ett hotell för att servera frukost, typ. Jag är ganska glad nu att jag "bara" har det här jobbet. Nej nu ska jag duscha och sova, imorgon ska det vara ännu varmare än vad det var idag så det är viktigt att ladda batterierna fulla. Ha det braaaaa

Kommentarer

Postat av: mamma sanna

Publicerad 2014-07-26 22:57:38

Det är jobbigt när det är så himla varmt men att dessutom gå runt och knacka dörr iklädd varma kläder som du gör, det är ännu mer jobbigt! Hoppas att det blir lite svalare snart och att försäljningen kommer igång. Då kommer säkert orken och humöret att bli bättre också! Kämpa på, jag är stolt över dig som ändå fortsätter att göra detta (även om det är helt OK att hoppa av om man vill det)! Hoppas att ni snart får ett positivt besked gällande boende så slipper ni tänka på det. Puss&kram från ma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mathilda

21-årings reseblogg, uppdateras sporadiskt. Nästa resa: INDIEN!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela