jordsnurra.blogg.se

Vardagen går i 180 blås.

Publicerad 2014-07-10 13:24:07 i Oslo 2014,

Hej igen, jag (vi) lever och mår bra. Tanken med bloggen föll lite samma sekund som jag insåg att jag inte skulle ha ett slappt sommarlov med lite jobb. Dagarna flyger förbi och vi har fullspäckat schema, hur kul som helst! Nu fick vi en timme längre "sovmorgon" så jag hinner uppdatera bloggen en snabbis. 
 
Vi brukar vara på kontoret runt 14-tiden, mellan 16-21 så går vi runt och knackar dörr i olika områden. Den senaste tiden så har det varit otroligt varmt, svetten rinner (mysigt) och risken är ganska stor att humöret dippar oftare än vanligt. Men det ger en också anledning att kämpa lite hårdare, man vill komma in i skuggan och vila sig, dricka ett glas vatten och slappna av ;) Under de här dagarna så har jag haft ett par press, men jag har varit för mesig i closingen. Igår däremot så satte jag mitt första salg (åååh happy day), så även om det inte leder till en installation så har jag gått igenom hela processen från början till slut. Så förutom att jag är sönderbiten av mygg och bonnbrännan är på g så är det fortfarande helt okej att gå runt och knacka dörr. Eftersom att jag inte är här så länge så har jag inget att förlora, men jag känner verkligen att det är ett jobb där man utvecklas. Jag måste utmana mig själv hela tiden, gå utanför min bekvämlighetszon och hur bra är det inte för språket att snacka med 30 norrmän om dagen? 
 
Annars, förutom jobb så bor vi ju lite utanför centrum. På helgerna och kvällarna är det lite segt när man vill komma hem snabbt och smidigt, men annars är det skönt. Vi bor bara ett par minuter ifrån ett elljusspår, fotbollsplaner och en sjö. Eftersom att vi jobbar de tiderna som vi jobbar så hinner man gott och väl både springa och bada om man så vill. Igår efter jobbet så tog vi med oss middagen ner till klipporna och åt där, badade och varvade ner. Det var behagligt trots att klockan var ca 00.30. 
 
Hemma sköter vi oss relativt bra. Vi städar på helgerna och stökar ner under veckorna, om vi inte är ute under helgen förstås - då finns det ingen tid till att städa. Jag tycker inte att det är så farligt och Joline verkar också överleva, men jag vet att vissa skulle få panik. Fördelen med att bo själva helt enkelt!
 
På helgerna finns det inte så mycket att göra egentligen, vi är ju inte 20 och då får man oftast inte komma in på krogen. Spritlagen i  Norge säger så och det är i många fall som att släppa in en 17-åring på krogen i Sverige, ajabaja. Så nu i helgen skulle vi försöka komma ut tillsammans med en tjej från jobbet, men vi kom såklart inte in. Vi mötte upp några andra kompisar i slottsparken men det blev tråkigt så jag och Joline åkte direkt till en efterfest istället. Väl där och efter att ha suttit och snackat i några timmar så känner vi att vi vill komma hem, men tricken och tunnelbanan slutar att gå under nätterna (hur dumt under helgerna) så vi fick vänta i 1.5-2 h till innan vi kunde åka hem. Då vill jag tillägga att den första tunnelbanan gick 6.30 på söndagen, tänk de som ska till jobbet? Knas.
 

En middag hos familjen Fyhr Kraemer. Nej, vi dricker inte vin varje dag. 


Såhär fin är jag ute i fält. Profilkläder, bricka och legitimation. En pärm på det och jag är redo.


En lite äldre bild från båtfesten. Några av de som jag gick utbildningen med, jobbar dock inte i samma team som någon av dem. 


En bild innan utgång. Jag har en spricka på min kameralins så det ser ut som en spindel på alla bilder jag tar.

Morgonhopp av Joline, i sjön som ligger precis vid oss. 

Mamma ville se en stökig bild/ bild på disk. Värre än såhär blir det inte. De som vi hyr av har bara två glas, tallrikar osv så vi måste diska om vi vill ha någonting rent att laga mat i och äta med. 

Nattdopp igår. 

Tack vare att vi börjar jobba så sent om dagarna så hinner vi göra goda frukostar. Här är favoriten just nu: bananpannkaka med kokos och kakao. 
 
Jag tänkte klippa ihop en liten film där jag visar lägenheten, men den kommer upp i ett separat inlägg. Bättre sent än aldrig. Har för övrigt varit i Oslo i 25 dagar, snart en månad. Längtar inte hem speciellt mycket, men ni som vill får hemskt gärna komma och hälsa på för familj och vänner saknas ju alltid när man är iväg. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mathilda

21-årings reseblogg, uppdateras sporadiskt. Nästa resa: INDIEN!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela