jordsnurra.blogg.se

Världens bästa helg

Publicerad 2014-07-28 10:54:00 i Oslo 2014,

Hej och godmorgon. Jag ligger hemma helt utslagen med känslan av att det är Söndag. Om ca 1,5 h måste vi röra oss mot jobbet men jag är lika glad för det, jag har nämligen haft världens härligaste helg. Ett relativt detaljerat inlägg trots att jag sammarfattar det mesta, here we go.

Fredag: vi slutade jobba en timme tidigare och bestämde oss för att åka och bada istället. Benjamin och Rasmus hänkade hem till oss, vi lagade mat och sen drog vi ner och nattbadade. Det var helt stilla i vattnet och det satt folk på klipporna runt sjön som grillade och lyssnade på musik. Det blev en lugn kväll men med tanke på hur trött man är efter en jobbvecka så var det lika bra. 

Lördag: dagen började med den legendariska banan-pannkaksfrukosten som jag stod för i vanlig ordning. Sen tog vi vårt pick och pack för att åka till Huk, ett stort och populärt badställe i Oslo. Vi träffade några från jobbet och hängde med dem hela dagen. Det var helt galet varmt och det krävdes några extra minuter i havet för att ens svalka sig, efter bara ett litet tag i solen blev det stekande varmt igen så det blev en hel del bad. När vi kände oss färdiga i solen åkte vi till Rasmus och Benjamin som bor på Grünerlökka och köpte engångsgrill och lite käk. Vi satte oss i parken vid dem och åt middag. Vi började ladda upp inför kvällen då planen var att möta upp de från stranden för att gå ut och dansa. Problemet om att jag och Jollan är under 20 kvarstod men vi ville ge det ett försök i alla fall. 

Jag och Jollan drog hem för att fixa oss, sen skulle vi leta upp Benji & co. Vi hade fått adress och namn på baren där de var men vi hittade inte trots allt, så vi promenerade runt kring national och på karl johan och snackade med folk istället. Sen bestämde vi oss för att möta upp några andra kompisar så vi åkte tillbaka till Grünerlökka och satte oss på ett dans-café med dem och en till tjej från jobbet. Vid 3-tiden stängde det och vi åkte hem till de vi hängde med för efterfest. De bor i kollektiv med 5-6 personer så det blev en del folk. Runt 7-tiden kraschade jag i sängen, glad över att äntligen få sova lite.

Söndag: jag vaknar av att Jollan kommer in och säger att hon lagat pannkakor och blåbärssylt, lyxigt! Vi drar upp och käkar lite men känner snabbt att de få timmar sömn jag fått inte var tillräckliga, så vi gick och la oss och sov några timmar till. Vid 17 ringer Benji och frågar var vi håller hus, vad vi har gjort och vad vi ska göra. De bor ju som jag tidigare nämnt i på Nordic guesthouse, i ett litet rum som har två sängar. Vi bestämde oss för att lämna våra nya kompisar, som för övrigt erbjöd oss ett rum i kollektivet, för att gå ner till Benji och Rasse. Tanken var att vi skulle lämna bilnycklarna där och sen dra hem för att käka och sova, men vi hamnade på en pizzeria och sen halvt däckade framför en film. A million ways to die in the west, en av de konstigaste filmerna jag har sett, ingen som jag nödvändigtvis rekomenderar. 

Vi tar den sista tunnelbanan hem och när vi är halvvägs ringer Benji och frågar om vi vill ha nycklarna.. Vi hade använt mitt usb-minne som jag har på nyckelknippan och självklart glömde vi den i datorn. Vi vänder och tar nycklarna men inser att vi inte kommer hem med tunnelbana/buss igen. Köra ville jag inte eftersom att jag slutade dricka kl 7 på morgonen och i deras rum ville vi inte sova, det var på tok för varmt och trångt. Vi bestämde oss för att sova i bilen som ändå stod parkerad på gatan bakom. Haha, jag tycker det är så roligt. Vi städa ut hela bagaget och baksätet, hittade en filt och några jackor som vi kunde ha och sen la vi oss och sov. Jag i bagaget och Jollan i baksätet. Det är ju tur att det är en liten skåpbil, annars hade det nog blivit trångt.

Måndag: nu är jag som sagt hemma igen, vi ställde klockan i morse och körde hem. Vi måste ju ändå hämta våra pärmar, brickor, telefoner, jobbkläder osv. Sen skulle det inte vara helt fel att duscha eftersom att vi inte varit hemma på ca 2 dygn. Vi insåg dock att vi måste missat ett meddelande om att vattnet ska stängas av under en tid. Så vi måste gå ner till barackerna som provisoriskt står uppställda utanför porten för att duscha eller gå på toa.. Men hellre det än att gå snuskig till jobbet. Vädret är lite svalare nu vilket är skönt, och jag hoppas att folk börjar komma hem från semestern nu i veckan så att vi kan kränga lite larm till folket. Vi ska tillbaka till Fredrikstad men jag har ett möte inbokat i Flateby och ett i Jessheim så jag lär fara runt lite som en vante idag, men vad gör man inte. Det är kul att åka runt och se olika ställen, trots att man bara är i bostadsområden så får jag ju se mer av Norge än vad jag trodde när jag flyttade hit till Oslo. 

Jag och Jollan glada över att sluta tidigt en solig Fredag. 

Parkhäng med Benji och Rasse.

Grilla lite gott dåååå.

Benji fick inbakad fläta.

Gangsters in the jättevarma vädret. 


Rasta-Rasse 

Glad tjej innan utgång. 

 
Påväg in till stan igen, solen sken, humöret var på topp och musiken hög. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mathilda

21-årings reseblogg, uppdateras sporadiskt. Nästa resa: INDIEN!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela