jordsnurra.blogg.se

Veckan som gått

Publicerad 2014-06-28 16:58:00 i Oslo 2014,

Hej, tanken var att jag skulle uppdatera den här bloggen lite då och då när vi gjort någonting roligt. Nu har jag inte uppdaterat på en vecka, men tack och lov så handlar det inte om att vi inte gjort någonting roligt - för det har vi verkligen! Men jag har kommit hem vid midnatt nästan varje kväll den här veckan och har inte hunnit att ens ta fram datorn.

Vi har gått klart vår utbildning på jobbet nu, det har varit väldigt lärorikt och roligt. På kvällarna har jag jobbat på restaurangen, men har nu valt att inte skriva under för fast anställning eftersom att det inte passar med mitt andra schema. Annars har vi hunnit med lite allt möjligt, vi var på tur här om dagen. Tanken var att vi skulle gå en liten runda på kanske 30 minuter, men det slutade med att vi kom hem 3 h senare efter att ha gått vilse. Vi virrade runt i skogarna och sen till slut kom vi till Linderudkollen, det är en skidhoppsbacke. Vi valde att gå alla (450) trappsteg upp och trots lättare svindel så var det värt det, utsikten var helt otrolig!

Igår var det båtfest med jobbet, temat var Hawaii och solen kikade fram som utlovat. De hade fixat en jättefin segelbåt som både grupperna från Oslo och Stavanger var inbjudna till. De flesta hade klätt upp sig ordentligt efter temat hawaii och det blev en riktigt rolig kväll som slutade med att vi försökte hitta ett bra ställe att gå vidare till (det är 20-års gräns på de flesta ställena i Norge eftersom att man inte får servera sprit till de som är yngre), utan större framsteg.

Idag har vi promenerat runt i Grünerløkka och kollat i mysiga små butiker. På vägen hem så sprang vi in i prideparaden som är nu i veckan/ helgen. Vi ska sova lite nu och sen ska vi antagligen ner till EuroPride under kvällen och kolla läget. 
450 trappsteg senare. 

Joline njuter av solen och utsikten i den branta (!) trappan
 
Igår innan båtfesten. Jag var "vanlig" Hawaii-flicka medan Joline gick lite crazy och klädde ut sig till ananas, hahaha! 
 
Juste, vi har fixat en tillfällig lägenhet också! Den vi skulle flyttat till i Nydalen blev inte ledig så snabbt som vi trott så vi kom i kontakt med en person som hyr ut sin lägenhet under Juli månad. Vi kollade på den och skrev kontrakt tidigare i veckan och på Tisdag flyttar vi in :) 

3 nätter och 10 våningar senare

Publicerad 2014-06-22 21:31:00 i Oslo 2014,

Hej, nu är vi tillbaka till Oslo igen efter en härlig midsommarhelg i Sverige.
 
Vi hann med ganska mycket trots att vi bara var där i tre dagar. Midsommar spenderades dels med Jolines familj och värdfamilj, sill-lunch och dans runt midsommarstången på Läckö slott. Andra halvan så åkte vi till Jolines klasskompis och firade med massa olika folk. Det var fint uppstyrt med lekar och eftersom att mitt lag vann så kunde jag sova extra gott.
 
De resterande dagarna så hann vi säga hejdå till tyskarna, kolla lite på VM och inhandla det mesta av det som vi kommer att behöva i Oslo när vi får vår lägenhet. Det är ju növändigt men jag kan inte påstå att det är roligt att lägga flera hundra kronor på tvättmedel, strykjärn, soppåsar och trasor. Lika bra att man vänjer sig kanske ;) 
 
Vi hade turen att vi kunde åka med Kajsas pojkvän tillbaka, så vi kunde åka lite senare och hann med en mysig fika med Jolines familj ute på Sjölunda. Nu är batterierna laddade och vi är redo att köra all in i veckan. Vi har mycket roligt framför oss - utbildning för säljjobbet Måndag till Fredag, arbetsintervju och de två sista provjobbsdagarna. Håller tummarna att allt flyter på! Hoppas också att hissen lagas snart med tanke på att vi bor på 10e våningen, hehe. 
 
Jag och Joline i våra hemgjorda blomsterkransar

Kul att fylla resväskan med shopping
 
Utsikten från fikapausen, Vänern at its best om jag förstod det hela rätt
 

Hemresa

Publicerad 2014-06-19 19:11:00 i Oslo 2014,

Hej, just nu sitter jag och Joline på bussen påväg mot Sverige. Det funkade inte riktigt som vi ville så vi gav upp och tänkte att det skulle vara roligt att vara i Sverige hela sommaren och inte göra någonting, ha ett riktigt sommarlov liksom.
 
Jaja, som om att det skulle hända. Jolines värdfamilj från Tyskland är och hälsar på över midsommar så vi ska åka hem till henne och hälsa på dem. Varken jag eller Joline kände att vi egentligen ville avbryta för att åka hem men det var planerat och jag är säker på att det kommer bli roligt det också. 

Igår förresten så provjobbade jag för första gången på ett av jobben. Jag var värdinna på en restaurang på Aker Brygge, alltså den som står i dörren och placerar gästerna vid borden. I början var det mycket att ta in, att lära sig hur det funkade och vilka bord som fanns lediga - men jag tycker att jag kom in i det snabbt. Det var världens finaste väder så alla uteserveringar var fullproppade och vi hade inte en lugn minut när det närmade sig middag, precis som jag vill ha det. Efter 8 h var jag trött men nöjd, det var roligare än jag trodde och de flesta jag jobbade med var trevliga och hjälpsamma. Nästa vecka ska jag provjobba två dagar till och sen får vi se om jag får fast eller inte, men om jag inte ska få det så måste jag ha gjort någonting riktigt dumt hehe. 
 
Nu åkte vi precis över gränsen förresten, då är vi snart framme. Till Joline från Oslo tar det 2,5 h och till Stockholm tar det ca 8 så jag är glad att vi bara ska till Göteborg hehe.
 
 
 
Ni får ha en fin midsommar om vi inte hörs innan dess! 

Om

Min profilbild

Mathilda

21-årings reseblogg, uppdateras sporadiskt. Nästa resa: INDIEN!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela