jordsnurra.blogg.se

Välkomna hit!

Publicerad 2014-06-15 20:31:00 i Oslo 2014,

Hej, välkommen till min blogg!
 
Jag kommer att använda den här bloggen som en rese-blogg, det vill säga att jag kommer att uppdatera den främst när jag är ute och reser. Jag hade en annan blogg under tiden jag bodde i Tyskland men jag känner att det här inte kommer vara samma sak, det kommer inte handla lika mycket om vardagen som det gjorde i den bloggen (eller mjo, jag kan inte lova någonting). 
 
Den närmsta resan är redan imorgon, då ska jag till Oslo och tanken är att jag ska vara där fram till slutet av Augusti för att skaffa erfarenhet, tjäna lite pengar och bredda mitt kontaktnät. Jag åker tillsammans med min kompis Joline, som jag för övrigt lärde känna i Tyskland.

Planen ser ut som följande:
Joline är i skrivande stund påväg till Oslo, hon åker bil tillsammans med sin kusin och lär vara framme när som helst. Vi har fått nys om en lägenhet som hon ska åka och kolla på. Imorgon tar jag bussen på morgonen och destinationen är Oslo. Runt 17-snåret kommer jag vara framme om allt går som planerat. Redan på Tisdag ska både jag och Joline på arbetsintervju. Resterande dagar fram till midsommar ska vi ut och söka jobb, jobb, jobb och bekanta oss lite med Oslo. Vi kommer att bo hos Jolines kusin Kajsa (som bor där sen några år tillbaka) tills vi skaffat eget, huuur snällt som helst tycker jag! 

På midsommar åker vi hem till Joline i Lidköping och firar tillsammans med hennes tyska värdfamilj (som är och hälsar på) och hennes vänner. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra men det ryktas om västkusten och det lät inte helt fel. Vi kommer att åka bil tillsammans med Kajsa och hem likaså. Väl tillbaka i Oslo så hoppas vi på att vi redan fått jobb och lägenhet (i drömmarna liksom) för då kan vi bara köra igång. 

Först tänkte jag att målet med "resan" skulle vara att tjäna så mycket pengar som möjligt, men jag har ändrat mig. Högst upp på listan står erfarenhet, jag känner att hur det än går med allt så har jag ingenting att förlora. Jag tar hellre ett jobb som jag trivs med, som är socialt och roligt än ett jobb där jag står inne och jobbar ensam, vilket betyder att jag också går ner i lön. Jobb måste jag ha hur som helst annars går det inte att leva i Norge, dels för att jag inte har någon buffert med mig men också för att det är fruktansvärt dyrt, har jag hört i varje fall. Sedan så är det ju inte fy skam att skaffa lite nya vänner och kontakter. Jag kommer ju att åka till Norge fler gånger och då skadar det inte att ha lite vänner på plats, dessutom är det ju roligt att lära känna nya människor!
 
Jag kommer att stanna fram till slutet av Augusti, då drar nämligen skolan igång igen och jag måste tillbaka till Sverige för att påbörja höstterminen och avsluta mitt sista år på gymnasiet. Två månader och jag har ingen aning om vad som kommer hända. Jag har inget jobb, vi har inget boende och vi har inte så mycket pengar att röra oss med, men jag är inte orolig, bara otroligt taggad och glad att jag ska åka iväg och spendera sommaren med Joline. Hur det än kommer att bli så är jag säker på att det kommer att rocka - ni får kika in och läsa om hur det går i alla fall!
 
 
Ha det bra så hörs vi! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mathilda

21-årings reseblogg, uppdateras sporadiskt. Nästa resa: INDIEN!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela