jordsnurra.blogg.se

Veckan som gått

Publicerad 2014-06-28 16:58:00 i Oslo 2014,

Hej, tanken var att jag skulle uppdatera den här bloggen lite då och då när vi gjort någonting roligt. Nu har jag inte uppdaterat på en vecka, men tack och lov så handlar det inte om att vi inte gjort någonting roligt - för det har vi verkligen! Men jag har kommit hem vid midnatt nästan varje kväll den här veckan och har inte hunnit att ens ta fram datorn.

Vi har gått klart vår utbildning på jobbet nu, det har varit väldigt lärorikt och roligt. På kvällarna har jag jobbat på restaurangen, men har nu valt att inte skriva under för fast anställning eftersom att det inte passar med mitt andra schema. Annars har vi hunnit med lite allt möjligt, vi var på tur här om dagen. Tanken var att vi skulle gå en liten runda på kanske 30 minuter, men det slutade med att vi kom hem 3 h senare efter att ha gått vilse. Vi virrade runt i skogarna och sen till slut kom vi till Linderudkollen, det är en skidhoppsbacke. Vi valde att gå alla (450) trappsteg upp och trots lättare svindel så var det värt det, utsikten var helt otrolig!

Igår var det båtfest med jobbet, temat var Hawaii och solen kikade fram som utlovat. De hade fixat en jättefin segelbåt som både grupperna från Oslo och Stavanger var inbjudna till. De flesta hade klätt upp sig ordentligt efter temat hawaii och det blev en riktigt rolig kväll som slutade med att vi försökte hitta ett bra ställe att gå vidare till (det är 20-års gräns på de flesta ställena i Norge eftersom att man inte får servera sprit till de som är yngre), utan större framsteg.

Idag har vi promenerat runt i Grünerløkka och kollat i mysiga små butiker. På vägen hem så sprang vi in i prideparaden som är nu i veckan/ helgen. Vi ska sova lite nu och sen ska vi antagligen ner till EuroPride under kvällen och kolla läget. 
450 trappsteg senare. 

Joline njuter av solen och utsikten i den branta (!) trappan
 
Igår innan båtfesten. Jag var "vanlig" Hawaii-flicka medan Joline gick lite crazy och klädde ut sig till ananas, hahaha! 
 
Juste, vi har fixat en tillfällig lägenhet också! Den vi skulle flyttat till i Nydalen blev inte ledig så snabbt som vi trott så vi kom i kontakt med en person som hyr ut sin lägenhet under Juli månad. Vi kollade på den och skrev kontrakt tidigare i veckan och på Tisdag flyttar vi in :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mathilda

21-årings reseblogg, uppdateras sporadiskt. Nästa resa: INDIEN!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela