jordsnurra.blogg.se

Bikaner --> Jaisalmer

Publicerad 2016-04-16 19:16:53 i Indien 2016,

Hej hopp från ett varmt Jaisalmer, klockan är 22.30 och jag ska snart gå och lägga mig. Det är en tidig morgon imorgon nämligen. Inatt blir andra natten här och det är mycket mer turistigt än tidigare, då vi knappt sett några alls. Jaisalmer lever på sin turism så det är kanske inte så konstigt. De är kända för sitt fort, antar att det är mer vanligt att säga borg på svenska. Det är byggt på en höjd och gjort av sandsten. Det är riktigt fin arkitektur här för det är så mycket detaljer. De använder en speciell teknik där de karvar i stora stenblock och använder som byggstenar. Det är små små hål i fönsterluckor för att få in luft men stänga ute solsken, eftersom att vi är mitt i öknen så är det rätt varmt. Vi är typ 12 mil från gränsen till Afghanistan så det är en del militär här. 

Igår när vi kom hit så gick vi runt på marknaden på kvällen, tog en båttur, åt middag och sen dukade de fram en bar till oss i trädgården på kvällen. Man får passa på när man har "sovmorgon" haha. Imorse gick vi en guidad tur genom borgen, som är den enda "levande" i hela Asien, vilket betyder att den fortfarande är bebodd. Det är ca 3.000 personer som tidigare jobbade för kungen vars familjer har fått bo kvar. 

Efter det käkade vi lunch och tog en eftermiddagsnap. Som råkade bli 4 h. Jag vet inte om det är värmen eller alla intryck som gör det men jag är helt slut så fort jag bara lägger mig i en säng. En kombination kanske. Hur som, till lunch idag åt vi en indisk buffeé och det är inte som i Sverige att det är långbord av 1.000 rätter och tillbehör. Nej vi fick en tallrik med bröd och fyra skålar med olika rätter i. Potatis, zucchini, linser och någon gryta. Sen kommer de och fyller på allteftersom man äter upp det. Det sjuka är att vi betalade 100 rupier för det, vilket är 14 kronor. 14 kronor!!! För hur mycket mat som helst.. Jag kan fortfarande inte fatta hur det är möjligt. 

Där var en snabb sammanfattning, imorgon ska vi sitta på en lokalbuss i 6 h utan ac och en paus. Det kan bli spännande. Ber till gudarna att min Delhi Belly inte kommer då hehe. Later! 


Från båtturen i en konstgjord sjö som gjordes när varor började importeras från Kina och när engelsmännen kom (typ?). Det fanns tre öar i vattnet, en ser ni på bilden, som byggdes som skydd åt makthavarnas fruar. Nu används de som partyöar typ. 

Från marknaden. 

En annan från marknaden, kossor kunde inte bry sig mindre om vad som händer haha. 

Såhär såg buffeén ut idag. Förvånansvärt gott! Restaurangen var som en liten liten matsal med 6 bord, dryck fick man köpa själv och ta med så det var väldigt basic men det var bara locals där (förutom vi) så det är ju kul. 

Tjejerna som är med på turen. 

Hela gruppen med en fantastisk utsikt över Jalseimer. 

Här ser man inte detaljerna riktigt men ni kan ju tänka er vilket arbete, allt gjort i stora stenblock. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mathilda

21-årings reseblogg, uppdateras sporadiskt. Nästa resa: INDIEN!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela