jordsnurra.blogg.se

Countdown India

Publicerad 2016-04-06 10:36:43 i Indien 2016,

Hej, det var ett bra tag sen jag kikade in här - trots att jag hunnit besöka massa länder sen förra nyåret. Jag har med mig de resorna i bagaget och blickar förväntansfullt framåt mot nästkommande resa. På Söndag bär det nämligen av mot Indien, mitt drömresemål. Resan har varit planerad och bestämd sen i början av året men nu när det börjar knyta ihop sig så får jag fjärilar i magen. På söndag åker jag. Alltså om bara fyra ynka dagar. Jag är borta i 34 dagar och jag reser ner dit själv till att börja med, sen kommer jag följa med på en gruppresa.  
 
Resan kommer att se ut som följande:
Jag landar i Delhi den 10e April och på kvällen ska jag möta upp gruppen jag kommer att spendera de närmasta tre veckorna att resa runt med. Den 11e börjar resan, det kommer innefatta allt från tempel, slum, övernattninga i öken, nattåg, typiskt turistiga saker, typiskt inhemska saker, marknader och förhoppningsvis massa kul. Den rundresan är under ca tre veckor och vi kommer att utgå från Delhi och sen besöka Pushkar, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Tordi Sagar, Jaipur, Agra, Varanasi och sen tillbaka till Delhi. Vet ni vad det sjuka är? Jag har typ aldrig hört talas om de här städerna förut (förutom Delhi) och jag är nog inte ens i närheten av att kunna uttala dem korrekt, och om en vecka är jag där. 
 
Efter de här tre veckorna kommer jag att möta upp min far i Delhi. Därefter kör vi en veckas turism i Bombay och därefter en avslutande slappvecka i Goa. Jag håller just nu på att googla var i Goa man borde vara, jag trodde nämligen att det var en stad och inte en hel provins hehe. I Stockholm landar vi den 15 maj om jag inte minns fel.
 
Jag har fått många frågor när jag berättat om att jag ska resa. Den första; varför just Indien? Jag vet helt ärligt inte, men jag har alltid haft en dragning till det annorlunda. Och vad är annorlunda om inte Indien? Har ni sett hur de firar att man gifter sig? Vet ni vad de har för rutiner för att "begrava" en människa? Visste ni att det bor fler människor i Delhi än vad det gör i hela Sverige och att de är världens folkrikaste land efter Kina (men beräknas att gå om år 2040) med hela 1,24 MILJARDER(!!) människor. Jag tycker det är ballt i alla fall. Sen finns det ju faktiskt en bok som har väckt mitt intresse för landet, Shantaram. Den skrivs av en man som flyr från fängelset i Australien för att börja ett nytt liv i Indien. Nej jag tror inte ens att jag kommer kunna beskriva den här boken på ett rättvist sätt så ni får väl läsa den själva antar jag. Men den boken har jag läst ca 4 gånger och man upptäcker nya saker varje gång, trots att det är samma text man läser. Så tänker jag att Indien är. Hur många gånger man än besöker ett och samma ställe så kommer man alltid att upptäcka någonting nytt, eller se saker på ett annat sätt för att man har andra kunskaper och erfarenheter än gången innan man var där. Åh. 
 
Jag har romantiserat Indien en hel del i mitt huvud, men jag vet att det inte kommer att vara en dans på rosor. Jag är medveten om att fattigdomen är stor och klasskillnaderna större. Jag vet att jag kommer att bli ledsen när jag ser barn som far illa och kvinnor som förtrycks. Jag kommer inte tycka att det är så härligt när en hel stad luktar sopor och att det finns en vägg som döljer ett paradis som bara de rika får tillträde till. Jag vet att jag inte kan lita på att alla vill mig väl och jag ska inte vara för naiv. Men det är en del av resan, jag vill inte bo på ett femstjärnigt charterhotell och äta kontinentalfrukost och sen säga att jag varit och upplevt Indien. 

Jag vet som vanligt inte hur ofta bloggen kommer att uppdateras. Dels för att jag inte vet hur det kommer vara med WiFi när jag väl är på plats och jag är medveten om att min skrivarlust kommer och går. Instagram kommer i alla fall att uppdateras som vanligt, där hittar ni mig som vanligt under "mathildafyhr" - simple as that. 
 
 
På återseende - फिर मिलेंगे
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mathilda

21-årings reseblogg, uppdateras sporadiskt. Nästa resa: INDIEN!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela