jordsnurra.blogg.se

Delhi --> Bikaner

Publicerad 2016-04-14 12:21:36 i Indien 2016,

Dag 4 i Indien och vi befinner oss just nu i Bikaner. Vi har hunnit med en hel del! Kommer nog köra mest bilder eftersom att jag inte har så mycket tid att skriva. Men vi var i Delhi i två dagar innan vi tog ett nattåg hit till Bikaner. Det var en spännande upplevelse. Detta inte som i Sverige att det är som små hytter, utan alla som är i samma vagn sover i samma rum. Det är lite uppdelat så sängarna är 3 på varje sida och 2 på andra sidan gången men det finns ingen dörr att stänga eller så. Toaletterna är ett hål i golvet som går rakt ner på spåret så det var inte det fräschaste men det funkade. 

När vi kom hit igår så åkte vi till vårt hotell som är ett gammalt palats, hur lyxigt och fint som helst. Det var Bikaners premiärminister som bodde här och nu är det hans barnbarn som äger och driver det som ett hotell för att ha råd att upprätthålla stället, men han bor också med sin familj här. 

Igår var det dags för vår kamelsafari och jag har sett fram emot det men hade inga större förväntningar. För att undvika de timmar då solen stod som högst så åt vi i utkanten av öknen innan vi satte oss på kamelerna. Det var en familj som hade förberett jättegod mat till oss, vi fick hjälpa till med brödet också så det var roligt! När vi ätit och sovit lite i skuggan (högst nödvändigt), blötte vi bära sjalar och virade dem runt huvudet för att bege oss ut 3 h i öknen. Det var riktigt varmt och jobbigt stundvis men när vi kom fram var det värt det!

De hade dukat upp ett långbord mitt på en sanddyna och ställt upp 9 sängar på rad. Vi åt god mat, drack och hade trevligt hela kvällen. Solnedgången var hur fin som helst och när det blev mörkt tände vi en brasa. Tydligen så var ägaren av hotellet där med sin familj och hade en mysig stund vid brasan så han bjöd över oss dit. Vi dansade runt elden, sjöng tillsammans och hade så kul. Jag blev så glad för ett av mina mål med resan var att komma nära en indisk familj. Vi är ju inte tjenis så men vi fick vara med hans familj på en av deras "traditioner". 

Imorse åkte vi tillbaka rätt tidigt och gick till ett fort som hette Junagarh. Riktigt påkostad och fin arkitektur! Nu är vi hemma för att ta det lugn tills solen lägger sig lite (det är 41 grader ute nu), sen ska vi till ett rått-tempel. Yes, that's right. Tydligen så är råttor heliga så de har ett tempel där de bor tusentals råttor. Jag har sett en film på det så jag är förväntansfull. Ahj nu blev det mycket text i alla fall. Hoppas ni har det bra var ni än är! 

En moské som vi besökte i old Delhi som heter Jama Masjid. 

Tjejerna i min grupp. Vi fick låna dessa fina kreationer för att vara rätt klädda. 

Bild från nattåget, trångt och hetsigt. 

Kossor på gatan. Överallt. Hela tiden. 

Porten till vårt fina hotell. 

Kamelerna får dricka lite vatten innan safarin. 

Här satt vi och skulle äta middag, sängarna vi sov på ser vi i bakgrunden. 

Framför fortet idag. 

Det är sjukt många som vill komma fram och ta bilder med en, till och med de som smygfotar. Den här familjen var så trevlig så jag ville också ha en bild. 

Kommentarer

Postat av: Mamma Sanna

Publicerad 2016-04-14 20:59:34

Vad fina byggnader! Du ser ut att trivas!
Hur var det att sova under bar himmel? Inga kryp? Puss/Ma.

Svar: Jag trivs och det är så vackert! Det var skönt, krypen höll sig borta från ansiktet och det blev rätt kallt på natten så man låg under täcket. :)
Mathilda

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mathilda

21-årings reseblogg, uppdateras sporadiskt. Nästa resa: INDIEN!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela