jordsnurra.blogg.se

Bildbomb del 3 - Mumbai, Ujjain & Goa

Publicerad 2016-05-22 09:53:49 i Allmänt,

De sista två veckorna, efter att touren var slut, så mötte jag upp pappa. Vi var en vecka i Mumbai, besökte en helig festival och sen hade vi en vecka i paradiset bara för att slappna av. 
 

Här är en bild från när vi skulle landa i Mumbai, över asiens största slum. Det är ofattbart hur många som bor där, typ majoriteten av de som bor i Mumbai... Vi skulle ta en guidad tur dit men man var tvungna att vara 5-6 pers för att det skulle bli av och det var inga fler som anmälde sig till de tider och dagar vi gjorde så det blev tyvärr ingenting. Bollywood blev det inte heller, det var löjligt dyrt haha.


Äntigen fick jag se lite hav, här är Marine drive. 
 

Pappa blev utsatt för de nyfikna lokalborna med en gång. 
Här är vi i Ujjain, där vi skulle på Kumbh mela - en helig festival som lockar över 100 miljoner besökare (under en månad) och som hålls var 12e år. Det är världens största heliga festival, man kan till och med se den från rymden. Här äter vi middag och de två killarna på bilden satte sig vid oss och sen bjöd de på vår mat. Jättegulliga och hjälpsamma.


Hela staden var pyntad till max.


Här går alla mot lägret där de ska bo. Många är där flera dagar. 
Själva "festivalen" går ut på att bada här i Kshipra floden. Floden är helig och anledningen till att man badar är för att rena sina synder. Det finns vissa datum som är mer heliga än andra och då är det sjukt mycket folk som badar, det är när månen står i linje med solen och Leo. 

Det är det här det går ut på. Här får man också se massa heliga män, naga babas, med olika inriktningar, som får bada först. De har lämnat det materiella bakom sig och är istället för kläder, täckta av aska för att skydda sig mot solen. Det gick runt massa såna på festivalområdet men inte i den mängden som man ser på filmen.


Väl tillbaka i Mumbai så passade vi på att se Gateway of india. 


Sen åt vi det äckligaste jag varit med om. Det ser ut som vanlig typ blomkål i någon sås men det är gethjärna..... Jag kände att jag var tvungen att prova eftersom att det är en indisk specialité, men fy fan säger jag bara. Konsistensen var som konserverade champinjoner som gick att krossa med tungan mot gommen och då delades allt och lämnade en torr och sträv känsla i hela munnen. Jag kunde bara äta en liten bit innan jag fick ge upp. Men jag är glad att jag provat. 


Efter en vecka Mumbai åkte vi till Goa, såhär såg dagarna ut mer eller mindre. Vi låg på stranden, jag i skuggan, på en solbädd och läste, lyssnade på musik eller podcasts, gick upp och åt på restaurangen på stranden, badade lite i vågorna. 


Jag tycker de är så roliga som tar västlänsk mat väldigt bokstavligt. Här beställde jag in vitlöksbröd. Det är alltså toast med hackad vitlök på :) 


Såhär såg sängarna vi låg i ut, perfekt bekvämt och i skuggan. 
Här är bild från stugorna vi bodde i, supermysigt och fint. Kändes som att vara i paradiset. 
 
Där tog resan slut och vi åkte hem. Som ni ser har jag hunnit med många saker och mycket olika saker, någinting jag är glad över. Trots att jag älskar indien och är faschinerad av det så är det skönt att vara hemma igen. Ja ni vet, borta bra men hemma bäst!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mathilda

21-årings reseblogg, uppdateras sporadiskt. Nästa resa: INDIEN!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela