jordsnurra.blogg.se

Bildbomd del 1 - Udaipur, Pushkar & Tordi Sagar

Publicerad 2016-05-14 10:32:00 i Allmänt,

Frank blev intervjuad av en skolpojke på tåget. Frågor om honom och hans intryck av Indien, han ville visa upp det för klassen. Det är så gulligt hur nyfikna och framförallt modiga många är som kommer fram och pratar.


Jag fick min efterlängtade hennatatuering. Här är vi på ett konstcenter i Udaipur, där vi även fick gå en matlagningskurs och jag skräddarsydde ett par mysbyxor för 50 kr. 


"Grafitti" i Udaipur. Lite skillnad mot gatukonst i europa. Jag hade inte haft något emot att ha en sån här på min vägg. 


Vi var på en show och kollade på klassiska danser i Rajisthan (staten vi rest runt i). Det var mycket färger och talang. Underhållande och roligt att se!


Vi åkte till den heliga staden Pushkar uppe i bergen. Fler kor än vanligt där, man kunde köpa gräs och ge till dem för att förbättra sin karma. En karma quick fix kan man säga. 


Vi gjorde en morgonhajk och såg solen gå upp bakom bergen. Turen var jobbigare än jag trott men det var helt klart värt det. Det fanns ett café på toppen så vi kunde njuta av utsikten och dricka en chai, perfekt kombo.


Vi fick sällskap av icke skygga apor i alla åldrar också.


Vi gick en liten trumkurs. Det lät riktigt bra till slut, mycket tack vare instruktören tror jag. 
 

Dagen efter åkte vi till en liten liten by i bergen som heter Tordi sagar, där vi fick träffa byborna (här med Bianca som är 8 år och superduktig på engelska och hennes kompisar) och lära oss spela cricket. 


De gör mycket hantverk, speciellt keramik, som de som ville fick prova på. Det var inte den elektriska drejplattan som jag är van vid utan en stor platta på en rund sten som fick fart genom att han satte en pinne i ett spår i plattan och snurrade tills den fick fart. Sen fick han sätta snurr på den då och då. Svårt att förklara.

 
 

Ett skepp kommer lastat? 

Fullt som bara den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mathilda

21-årings reseblogg, uppdateras sporadiskt. Nästa resa: INDIEN!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela